Tips wittere tanden

De 4 beste tips voor wittere tanden op een rij

Een stralende witte lach, dat is iets wat we allemaal wel willen hebben. We vragen ons daarom vaak af, hoe krijgen we wittere tanden en hoe kunnen we deze witte tanden behouden? Er zijn een aantal behandelingen die u kunt laten doen maar er zijn ook een aantal tips hoe u op een natuurlijke manier uw tanden mooi wit kunt houden. Lees snel verder en ontdek onze tips. Heeft u vragen over een behandeling of wilt u meer weten? Neem dan gerust contact met ons op of maak een afspraak. 

Onze tips voor wittere tanden

De standaard regels zoals goed poetsen, flossen en om de zoveel tijd naar de tandarts gaan kennen we allemaal wel. Daarnaast zijn er ook nog een hoop andere tips die helpen bij het krijgen van een gezond gebit. Bekijk onze onderstaande tips:

  1. Goed poetsen: Een van de belangrijkste tips is toch wel het goed poetsen van uw gebit. Poets minimaal twee keer per dag gedurende twee minuten voor een gezond gebit. Niet alleen het aantal minuten is van belang ook de juiste poetstechniek is hierbij belangrijk. Maak een draaiende beweging, of gebruik een elektrische tandenborstel voor het mooiste resultaat. 
  2. Let op het drinken van koffie en roken: Het drinken van koffie en roken zijn funest voor uw gebit. Het zijn twee factoren die gele tanden vaak veroorzaken. Hoe vaker en langer u rookt hoe meer uw tanden zullen verkleuren. Denk er daarom over na om te stoppen met roken als u wittere tanden wilt krijgen. Daarnaast is het drinken van koffie, thee en rode wijn een oorzaak van gele tanden. De producten bevatten tannine en tasten het tandglazuur aan. 
  3. Drink water na iedere maaltijd: Door het drinken van water spoelt u het gebit schoon en zorgt u er voor dat er geen zuurlaag en achtergebleven suikers op de tanden blijven zitten. 
  4. Bezoek de mondhygiënist: Plan 1 of 2 keer per jaar een afspraak in bij de tandarts of mondhygiënist om uw gebit te reinigen. De specialist weet precies wat goed is voor uw tanden. Hier knappen uw tanden zeker van op. 
Tips wittere tanden

Uw tanden bleken, facings of lumineers?

Wanneer u ten einde raad bent en bovenstaande tips niet helpen kunt u er bijvoorbeeld voor kiezen om uw tanden te laten bleken of om facings of lumineers te laten plaatsen. Het bleken van uw tanden is vaak een tijdelijke oplossing terwijl lumineers als dun laagje op uw eigen tanden zorgen voor een blijvend resultaat. 

Wij staan voor u klaar!

Wilt u meer weten over de mogelijkheden of heeft u een specifieke vraag? U kunt ons altijd even bellen of mailen. Wij helpen u graag bij het verkrijgen van een stralend gebit. Het is ook mogelijk om een gratis intake afspraak te maken, zodat wij u een persoonlijk advies kunnen geven. Onze specialisten staan voor u klaar. 

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH