Een bezoek aan de tandarts in het buitenland?

Kiespijn tijdens vakantie bent, zakenreis of een dagje weg. Tandproblemen komen nooit op een gelegen moment. Vaak is wachten met de behandeling tot in Nederland geen optie, met erge pijn kun je namelijk niet meer genieten van je reis of die belangrijke deal binnen slepen. Helaas zijn  tandartsen in het buitenland vaak minder van kwaliteit en wordt de medische ingreep aan het gebit niet altijd vergoed door de verzekeringsmaatschappij.

Wordt de tandartsbezoek in het buitenland vergoed?

Het kan voorkomen dat u acuut kiespijn krijgt, in dit geval is het mogelijk om de behandelkosten in te dienen bij de verzekeringsmaatschappij.  Een vergoeding van de behandeling is afhankelijk van bij welke maatschappij je bent aangesloten. Tot het moment dat je achttien bent, worden de kosten voor noodzakelijke tandartszorg in het buitenland vergoed vanuit het basispakket van je zorgverzekering. Als je ouder bent dan achttien dan worden de kosten niet meer vergoed vanuit het basispakket van je zorgverzekering.

Ben je aanvullend verzekerd voor tandzorg? Dan is er een grote kans dat verzekeraars de behandeling bij de tandarts in het buitenland wel vergoeden. Vaak geldt dit tot een bepaald maximum bedrag afhankelijk van uw verzekeraar is dit ongeveer 200 tot 500 euro. Neem daarom voordat je naar het buitenland vertrekt contact op met de verzekeringsmaatschappij, om te achterhalen of je tandartskosten in het buitenland vergoed worden of niet. 

Vergoedt uw aanvullende verzekering maar een deel van de kosten die u heeft moeten maken, dan komt de reisverzekering in beeld. Deze verzekering kan de kosten helemaal vergoeden. 

Wil jij weten of jouw behandeling wordt vergoed? Neem contact op met de praktijk van Tandarts Buitenland en controleer of jouw verzekeringsmaatschappij is toegevoegd. 

Waar moet je aan voldoen voor een vergoeding?

Naast een basis- en aanvullende verzekeringen moet u ook opletten welke behandelingen precies worden vergoed. 

  1. Let op, alleen noodzakelijke zorg wordt vergoedt door de verzekering. Dit zijn alleen kosten die tijdens de reis zijn ontstaan. Denk hierbij aan een afgebroken tand in bij een schnitzel in Oostenrijk of een stuk stokbrood in Frankrijk. 
  2. Naast de noodzaak heeft ook de pijn met de vergoeding te maken. Zo kan een klein stukje afgebroken tand ook als je in Nederland bent worden behandeld en wordt daarom niet vergoed. 
  3. Heeft u tijdens de reis een ongeluk gekregen? Het kan zijn dat uw klacht nazorg nodig heeft in Nederland. Vervolgbehandelingen worden alleen gedekt als de eerste behandeling in het buitenland, tijdens de reis, plaatsvindt. Bovendien worden nabehandeling alleen vergoed als het echt gaat om het gevolg van een ongeval.

Ga jij binnenkort op vakantie naar het buitenland? Zorg voordat je de reis gaat maken, je langs bent geweest bij Tandarts Buitenland voor een gebitscontrole zodat je met een fijn gevoel weg gaat. 

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH