Een implantaat plaatsen: Wat kan ik verwachten?

Een implantaat plaatsen: wat kan ik verwachten?

Wat is een implantaat

Implantaten worden gebruikt als er een tand ontbreekt of tanden verloren zijn gegaan. Het zijn een soort kunstwortels gemaakt van het materiaal titanium. Deze kunstwortels worden in het kaakbot geschroefd waarop vervolgens de kroon, brug of gebitsprothese geplaatst kan worden.

Iedereen heeft een ander gebit en er bestaan dan ook een tal van implantaten. Om te zorgen dat u de juiste implantaat krijgt wordt er samen bepaald welk type bij u past.  

Voordelen

Gebitsimplantaten hebben als voordeel dat ze het meest dichtbij uw oorspronkelijke gebit komen en er kan gemakkelijk een gebitsprothese op worden geplaatst. Bovendien zijn de implantaten in het kaakbot bevestigd en dus niet zichtbaar maar u voelt de implantaten wel. Dit zorgt ervoor dat u met een fijn gevoel kunt eten, drinken en kunt praten. Kortom het is een duurzame en comfortabele oplossing.

De behandeling

Wanneer u tanden in uw gebit mist, of u een gebitsprothese wilt die goed vast zit dan kan een implantaat uitkomst bieden. Het plaatsen van een implantaat is een vrij pijnloze behandeling en duurt ongeveer een half uur tot een uur. De behandeling gebeurt bovendien onder plaatselijke verdoving.

De fasen van het plaatsen van een implantaat in het kort:

  • Intakegesprek

In het intakegesprek bekijken we de huidige gebitssituatie en gaan we samen met u in overleg om te kijken naar de mogelijkheden.

  • Het plaatsen van de implantaat

Bij de behandeling wordt het tandvlees opengemaakt door middel van een sneetje, waarin vervolgend kleine gaatjes worden geboord om het implantaat in te schroeven. Als eenmaal de behandeling is afgerond, wordt de wond gehecht.

  • Ingroeiperiode

In deze periode krijgt de implantaat zich stevig te wortelen in het kaakbot. Dit duurt ongeveer 8 tot 12 weken afhankelijk van de soort behandeling.

  • Het plaatsen van een prothese, kroon of brug

Als de implantaat is vastgegroeid, kan de prothese, kroon of brug bevestigd worden.

  • Nazorg

Om te controleren of de behandeling is geslaagd, nodigen wij u uit om een controleafspraak te maken. Dit doen we om er zeker van te zijn dat de behandeling goed is verlopen en u verder geen vragen of klachten meer heeft.

Nazorg

Na de behandeling is het mogelijk dat u last krijgt van opgezwollen tandvlees. Dit is geheel normaal en de zwelling zal ongeveer na twee dagen na de ingreep minder worden. Kunt de zwelling proberen te verminderen door met ijs om de 10 minuten de wang te koelen. Zorg wel dat de huid niet direct in contact komt met het ijs, gebruik bijvoorbeeld een washandje.

Ook is het normaal dat de wond na de behandeling een beetje nabloed. Dit is ook geen reden voor paniek. Door een steriel verbandgaasje op te vouwen en 30 minuten op de wond te leggen stolt het bloed. Belangrijk is om niet met water te spoelen. Zo krijgt de wond namelijk geen kans om te stollen. Als deze aanpak niet helpt of vragen heeft dan adviseren wij u contact op te nemen.

Verder is het belangrijk dat u de implantaat goed verzorgt door voornamelijk goed uw tanden te poetsen. Hierbij moet u wel oppassen als de wond nog niet is geheeld.

Kosten

De kosten van het plaatsen van een implantaat zijn afhankelijk van uw gebitsituatie. En worden de mogelijkheden uitgebreid in een gratis intakegesprek besproken. Echter zijn er wel een aantal factoren die de prijs van de behandeling verlagen. Zo kunt u ervoor kiezen om bijvoorbeeld 50% te besparen door meerdere implantaten in een keer te laten zetten. Ook werken wij met een hoogwaardige kwaliteit implantaten, die bestaan uit Duitse en Zwitserse merken met een verschillende prijs. Dit komt dankzij de scherpe inkoop van het Duitse merk producten en bovendien jarenlange ervaring in de tandtechniek vanuit het buitenland. Bekijk hier de prijzen.

Contact

Wacht niet te lang met het plaatsen van een implantaat en maak een afspraak voor een gratis intakegesprek.

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH