Enkeltandverzorging

ENKELTAND MONDVERZORGING

Verzorging enkel implantaat of implantaatbrug. Implantaten horen net als eigen tanden en kiezen tweemaal daags gereinigd te worden. Poets met een elektrische tandenborstel de zijkanten en de bovenkant van de implantaten. De ruimtes tussen implantaten zijn vaak groter dan tussen tanden of kiezen. Deze ruimte kunt u het best reinigen met een ragertje. Ragers zijn er in verschillende maten. Het ragertje hoort de ruimte tussen de implantaten goed op te vullen. De tandarts of mondhygiëniste kan u adviseren welke middelen geschikt zijn om de implantaten en mond zo optimaal mogelijk te reinigen.

Verzorging van implantaten bij een prothese of frameprothese
Implantaten horen net als eigen tanden en kiezen tweemaal daags gereinigd te worden. Het beste kunt u hiervoor een elektrische tandenborstel gebruiken. Deze heeft een kleine ronde kop waardoor hij goed rondom het implantaat kan poetsen.

POETSINSTRUCTIE

Zorg ervoor dat u de implantaten goed kunt zien terwijl u poetst. Trek met een hand de onderlip aan de kant zodat u het zicht verbetert. Plaats vervolgens de elektrische borstel op de achterkant van het implantaat. Zet de borstel aan en laat deze 10 seconden poetsen. Vervolgens zet u de borstel op 10 seconden op de zijkant van het implantaat, hierna de andere zijkant en de voorkant en tot slot plaatst u de borstel bovenop het implantaat.

Kijk in de spiegel of dat de implantaten schoon glimmen. Zijn de implantaten nog iets dof uitgeslagen, dan is tandplaque blijven zitten. Poets deze plek dan nog na. Krijgt u de implantaten zelf niet goed schoon, neem dan contact op met uw tandarts of mondhygiëniste om de implantaten professioneel te laten reinigen. Naast het reinigen van de implantaten is dagelijkse reiniging van uw mond en prothese belangrijk.

bel voor gratis consult?
phone075-6163112

Waarom Tandarts Buitenland?

 De laagste prijs garantie!
 Behandeling in Nederland
 Uw nota komt achteraf
 Afspraken in de avonduren
 BIG-geregistreerd

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH