Goedkoop witte tanden?

Witte tanden zijn een schoonheidsideaal. Een schoon en fris gebit geeft een gezonde indruk! Hoe krijg je nu de perfecte witte tanden zonder hiervoor diep in de buidel te tasten?

Witte tanden en verkleuring

De originele kleur van je gebit is genetisch bepaald en afhankelijk van het tandbeen en het tandglazuur. Tandglazuur is een transparante laag over de tand en biedt bescherming aan het gebit. Hoe dikker het glazuur over je tand, hoe witter je tanden zijn. Het gebit kan verkleuren door de (synthetische) kleurstoffen die in onze voeding zit. Wanneer het gebit hier vaak aan wordt blootgesteld, worden witte tanden geel. 

Onze tips! 

Om witte tanden te krijgen en deze wit te houden kun je verschillende dingen doen. Wij hebben 5 tips voor jou op een rijtje gezet. Dit zijn zowel huismiddeltjes als professionele handelingen die je kunt uitvoeren voor het krijgen van witte tanden op een relatief goedkope manier! 

1. Goed poetsen en reinigen

Dit is natuurlijk logisch. Tandenpoetsen is uiterst belangrijk voor de algemene verzorging van het gebit. Tweemaal per dag twee minuten poetsen zou de perfecte manier zijn. Daarnaast gaat het het ook om de poetstechniek. Het is hierbij belangrijk dat iedere tand individueel wordt gepoetst. Een elektrische tandenborstel is hiervoor het meest geschikt. Deze borstels maken namelijk de ronde beweging die nodig is voor het goed onderhouden van het gebit. Ze verwijderen tot 70% meer tandplak dan een gewone handtandenborstel door de vibratie en rotatie. Ook het gebit reinigen met behulp van ragers en mondspoeling is van belang. De beste tijd om het gebit te poetsen, is een half uur na de maaltijd, hiermee behoud je je tandglazuur en worden je tanden dus sneller wit.

2. Voeding en vocht

Goed op je voeding letten kan bijdragen aan wittere tanden. Op deze manier blijf je fysiek in vorm en kun je op een natuurlijke en goedkope manier je tanden wit houden. Omdat in bepaald soort eten stoffen zit die het tandglazuur kunnen aantasten is het goed om te kijken naar welke voeding je het beste kunt eten wanneer je wittere tanden wilt. Aardbeien, kip, vis, popcorn, rijst en appels eten dragen bij aan wittere tanden. Deze producten hebben een reinigende werking op het gebit dankzij de structuren, kleur en de zuren. Ook voldoende zuivel nuttigen door producten als kaas en melk te eten zorgen ervoor dat het tandglazuur sterker wordt. Dit  komt door het hoge gehalte calcium in deze producten. Het drinken van bepaalde dranken laat een aanslag achter op het gebit. Denk hierbij aan koffie, thee en wijn. Deze producten bevatten tannine, een stof die het tandglazuur aantast en het gebit van kleur doet veranderen. Ook voldoende water drinken helpt om het gebit wit te houden. Drink water na elke maaltijd om zo de zuurlaag, suikers en de etensresten van de maaltijd weg te spoelen. 

3. Tandpasta

Een goede tandpasta kan bijdragen aan een witter gebit. Door bepaalde tandpasta’s te gebruiken kun je een witter gebit krijgen. Deze pasta’s bevatten stoffen die een antibacteriële werking hebben. Ook flosdraad, whitening strips of een whitening pen kunnen bijdragen aan witte tanden. Ze verwijderen vlekjes en oneffenheden van je tanden.  

4. Gezonde levensstijl 

Roken en het drinken van alcohol (met name rode wijn) zorgen ervoor dat tanden vergelen en in sommige gevallen kunnen tanden zelfs bruin worden. Daarnaast verhoogt tabak de kans op (mond)kanker en is er meer risico voor het oplopen van ontstekingen. De aanslag die rook achterlaat op de tanden is erg lastig te verwijderen.  

5. Uiterlijk

Make-up? Dat smeer je toch niet op je tanden? Nee, maar het gebruik van make-up kan ervoor zorgen dat uw tanden witter lijken dan ze daadwerkelijk zijn. Door bijvoorbeeld bepaalde kleuren lippenstift te gebruiken kun je je tanden accentueren. Een gebruinde huid zorgt er ook voor dat tanden witter lijken. Door je goed ingesmeerde huid te laten bruinen in de zon, lijken je tanden in mum van tijd witter! Daarnaast heeft ook je haarkleur invloed op deze optische illusie. Donker haar zorgt ervoor dat er meer contrast ontstaat waardoor je tanden witter lijken. 

Met deze 5 tips kun je op een goedkope manier wittere tanden krijgen! Is het echter lastig om witte tanden te krijgen? Dan kun je er altijd nog voor kiezen je gebit te laten bleken. Doe dit absoluut niet zelf! Zelf bleekmaterialen zijn gevaarlijk en kunnen schade aanbrengen aan het gebit. Onze professionals kunnen het gebit snel en vakkundig bleken. Maak gauw een afspraak en in een mum van tijd zijn je tanden weer stralend wit!   

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH