implantaat verwijderen

Implantaat laten verwijderen? Zo gaan we te werk bij Tandarts Buitenland!

Wanneer u zelf een paar tanden mist of als uw oude tanden vervangen moeten worden, kunt u er voor kiezen om een implantaat te nemen. Een implantaat wordt ook wel gezien als een kunstwortel. De ‘kunstwortels’ worden gemaakt van lichaamsvriendelijk metaal, titanium. Deze kunstwortel lijkt ook wel op een schroef die in het kaakbot wordt gedraaid. Bij Tandarts Buitenland zijn wij gespecialiseerd in het zetten van implantaten, maar ook voor het verwijderen van een implantaat kunt u bij ons terecht. Wij staan graag voor u klaar. Contact ons gerust voor meer informatie over het verwijderen van uw implantaat door een gespecialiseerde tandarts en ontvang een gratis advies. 

Wanneer kiezen voor implantaten 

Voordat u een van onze behandelingen ondergaat zullen wij uw gebit uitvoerig onderzoeken en u adviseren welke behandelingen het beste aansluiten bij uw situatie. Implantaten kunnen namelijk niet bij iedereen geplaatst worden. Bij de meeste gevallen is het wel mogelijk maar er zal eerst gekeken worden of uw gebitsprothese nog goed zit. Vervolgens zal er gekeken worden naar de aangrenzende tanden. Als deze nog gaaf zijn is een implantaat een optie. Als ze al flink gevuld zijn, kan het beter zijn om een brug te laten plaatsen. Verder kan het bij patiënten die extreem klemmen, knarsen of roken geen goede keus zijn om voor implantaten te gaan omdat dit de genezing belemmert. Daarnaast is het belangrijk dat er voldoende botvolume aanwezig is. Daarom zullen er vooraf röntgenfoto’s gemaakt worden, zodat de kans op een geslaagd resultaat groter is. 

In welke gevallen een implantaat verwijderen

Hoewel het in veel gevallen niet nodig is om een implantaat te laten verwijderen door de tandarts, kan het voorkomen dat de implantaat niet goed vastgroeit aan het bot. Als dit het geval is zal de implantaat vakkundig moeten worden verwijderd. Het kan ook zo zijn dat een implantaat pas na enige tijd los gaat staan. Er kan dan sprake zijn van ‘peri-implantitis’. Dit is een multifactoriële aandoening die kunnen ontstaan door onvoldoende mondhygiëne. In dit geval is het verstandig om bij uw tandarts langs te gaan om de implantaat te laten onderzoeken en in sommige gevallen te laten verwijderen. 

Wij adviseren u graag

Mocht u overwegen om een implantaat te laten plaatsen of juist te laten verwijderen door de tandarts. Een goed advies is in beiden gevallen erg van belang. Tandarts Buitenland staat voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden en u een advies te geven over welke behandeling het beste bij u past. Neem gerust contact met ons op of kom eens langs bij onze praktijk in Zaandam. 

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH