Implantaat plaatsen: wat zijn de kosten?

Er ontbreken tanden of uw tanden zijn verloren gegaan. De kans is groot dat na een afspraak de tandarts u adviseert om implantaten te plaatsen. Hierbij wordt er een soort kunstwortel in de kaak geschroefd waar een gebitsprothese geplaatst kan worden om de ruimte op te vullen. Zodat u weer gemakkelijk kan eten, drinken en praten.

Kosten van een implantaat plaatsen

Het plaatsen van een tandimplantaat brengt kosten met zich mee. Ieder gebit is anders en vraagt om een persoonlijk advies. De behandeling ziet er als volgt uit:

In een gratis intake gesprek kijken wij naar de kwaliteit van uw gebit. Een gezond gebit is namelijk de basis bij het plaatsen van een implantaat. Is dit nog niet het geval, dan kunnen wij daar natuurlijk ook voor zorgen. Hierna zullen wij de implantaat plaatsen, volgt de ingroeiperiode en wordt de prothese gezet.

Bent u benieuwd naar de kosten van een tandimplantaat? Op deze pagina geven wij u een indicatie van de kosten van het plaatsen van een implantaat. Dit is een indicatie van de prijs omdat geen een gebit identiek is aan elkaar. Wij zullen dus een persoonlijk behandelplan opstellen, waarin we u laten weten welke behandeling precies nodig is en wat deze gaat kosten voordat u de rekening krijgt. Hierbij houden wij rekening met uw wensen en behoeften. Zo hebben zij verschillende soorten implantaten in ons assortiment. De Duitse en Zwitserse merken hebben allen hun eigen sterktes.

Zo is het Duitse merk Bego, een kwalitatief sterk product. Dit a-merk heeft voor iedere indicatie een goede professionele oplossing. Of het gaat om een extra smal implantaat of een implantaat voor de overkappingsprothese. Bovendien krijgt u maar liefst 10 jaar garantie. Het merk Camlog daarentegen is van origine Zweeds. Dit merk is een toonaangevende producent binnen de tandheelkundige implantologie en wordt over de hele wereld gebruikt. Ook het merk Straumann is vooruitstrevend tandheelkundige leverancier. Straumann staat bekend om de innovatie en kwaliteit, ondersteund door wetenschappelijk bewijs.

Onze merken hebben ieder zijn eigen kwaliteiten en soorten implantaten. Onze tandartsen geven u graag advies over welk merk het beste past bij uw gebit.

Rekening: implantaat plaatsen kosten

De rekening bestaat uit de werkzaamheden die zijn uitgevoerd tijdens de behandeling voor het plaatsen van implantaten. Hierop staat elke prestatie omschreven met een code. Aan elke code zijn tarieven gekoppeld. U kunt bij veel verzekeraars de tandheelkundige zorg verzekeren. Bovendien behoord mondheelkunde in de basis verzekering voor kinderen tot 18 jaar oud. Hieronder ziet u de rekening van het plaatsen van een implantaat in de bovenkaak of onderkaak en geeft een indicatie weer.

BeschrijvingPrestatiecode
Initieel onderzoek implantologieJ01
Verlengd onderzoek implantologieJ02
Kleine röntgenfotoX10
KaakoverzichtsfotoX21
Overheadkosten implantatenJ97
Plaatsen eerste implantaat per kaakJ20
Kosten implantaatJ33
Plaatsen opbouw tbv implantaatkroonJ44
Materiaalkosten opbouwJ44
KroonR24
Techniekkosten kroonR24

Bespaar tot wel tot 50 % door meerdere implantaten in 1 keer te  laten zetten. 

Waarom Tandarts Buitenland

Bij tandarts Buitenland bieden we de kwaliteit en professionaliteit die patiënten in Nederlands gewend zijn voor de prijs die in het buitenland aangeboden wordt. In onze twee praktijken in Zaandam hebben wij meerdere kamers om uw glimlach weer te laten stralen. Kom langs in de praktijk op de E.Heimansstraat of de Westzijde 212. Wilt u meer informatie over tandimplantaten of wilt u de behandeling doorspreken met de tandarts? Wij vertellen graag meer over de behandeling en mogelijkheden. Onze tandartsen bekijken graag meer over de mogelijkheden. Maak een afspraak of bel naar 075- 6163112.

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH