Klikgebit op implantaten: 5 voordelen ten opzichte van een kunstgebit

Steeds meer mensen kiezen voor een klikgebit op implantaten. Maar wat zijn de voordelen ten opzichte van een traditioneel kunstgebit?

In het geval van een klikgebit krijgt u twee of vier implantaten in de onderkaak. Het ondergebit kunt u vervolgens zelf uitnemen en vastklikken. Daarnaast krijgt u een bovenprothese met of zonder implantaten. De bovenprothese past naadloos op het klikgebit.

Als u een klikgebit wilt, moet u vooraf toestemming vragen bij uw zorgverzekeraar. Controleer tevens wat uw eigen bijdrage is (vaak circa 10% van de behandelingskosten) en of deze bijdrage vanuit een aanvullende verzekering (deels) wordt vergoed. Bij CZ betaalt u bijvoorbeeld 10% van de kosten voor een ondergebit op implantaten, 8% van de kosten voor een bovengebit op implantaten en 17% van de kosten voor een volledige gebitsprothese op implantaten.

Bij Tandarts Buitenland kunt u goedkoop een klikgebit op implantaten krijgen. We zijn gevestigd in Nederland, maar bieden buitenlandse prijzen.

Kaken slinken minder snel
Als iemand langere tijd een kunstgebit heeft, dan kunnen de kaken slinken. Als u kiest voor een klikgebit met implantaten, dan voorkomt u dat uw gezicht invalt.

Klikgebit zit stevig vast
Hierdoor kunt u zonder angst lachen, eten en praten. Uw klikgebit valt er echt niet zomaar uit.

Geen drukplekjes
Wie een kunstgebit draagt, weet dat er vervelende drukplekjes kunnen ontstaan. Bij een klikgebit komt dit zelden of nauwelijks voor.

Gehemelte is vrij
Als u kiest voor een klikgebit, dan blijft het gehemelte vrij. Er is geen hele plaat nodig. Bij een kunstgebit wordt vaak een plaatje van kunsthars aangebracht. Hierdoor worden sommige mensen misselijk.

Geen kleefpasta’s nodig
Dit zorgt op lange termijn voor een aanzienlijke besparing.

Zijn er ook nadelen? Ja, een paar. Bij een klikgebit op implantaten moeten er metalen staafjes worden geïmplanteerd. Dit is een operatie. Bij een kunstgebit hoeft er niet geopereerd te worden. Daarnaast is een kunstgebit makkelijker schoon te maken dan een klikgebit. Zo moeten de metalen onderdelen goed schoongemaakt worden.

Geïnteresseerd in een klikgebit? Neem contact met ons op!

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH