Klikgebit

LAST VAN UW KUNSTGEBIT?

Een overkappingsprothese, ook wel klikgebit of klikprothese genoemd, is een kunstgebit dat met behulp van implantaten wordt bevestigd. Daarmee is het een stuk stabieler en comfortabeler dan een ‘gewoon’ kunstgebit, dat veelal los zit.

Een klikgebit zorgt er bovendien voor dat uw kaken minder snel slinken. Doordat het klikgebit in de bovenkaak houvast krijgt door de implantaten is er geen gehemelte bedekking meer nodig. Eten, proeven, lachen en praten kan zo weer op een natuurlijkere manier.

Klikgebit-op-twee-implantaten

LAST VAN EEN LOS ZITTENDE PROTHESE?

Heeft u moeite met kauwen of praten? Zit uw kunstgebit (te) los? Of is uw tandvlees regelmatig geïrriteerd en doet het regelmatig pijn? Dan bent u een van de velen prothesedragers!

Soms blijft uw onderprothese niet stevig genoeg zitten: tijdens het praten en/of eten komt uw onderprothese los te zitten. Dit is pijnlijk en u kunt zich hierdoor erg onzeker voelen. Nu is er een nieuwe methode ontwikkeld om deze klachten te verhelpen: het is mogelijk om op één dag implantaten te krijgen (een kunstwortel), waarop uw prothese ‘s middags nog op wordt vastgeklikt.

HERKENT U DEZE PROBLEMEN?

→ een kunstgebit dat ondanks meerdere aanpassingen (relining, rebasing) nog steeds loszit
→ een kunstgebit waarmee u moeilijk kunt eten
→ angst en onzekerheid doordat het kunstgebit te los in de mond zit
→ kokhalsneigingen / braakneigingen / misselijkheid omdat het starre kunstgebit tegen het gehemelte drukt
→ pijnklachten door beweging van het loszittende kunstgebit

Het klinkt misschien te mooi, maar het is echt waar: voor al deze problemen biedt het klikgebit de oplossing, dus behalve vastzittend ondergebit ook een natuurlijker en daardoor jonger uitziend gezicht.

KOSTEN VAN EEN KLIKGEBIT?

Wilt u meer weten, plan een gratis intakegesprek in.

Doorgaans worden de implantaten en het klikgebit in de onderkaak vergoed door uw zorgverzekeraar na een aanvraag voor machtiging vanuit onze kant.

RELATIEF LICHTE INGREEP

Het plaatsen van implantaten is een relatief eenvoudige ingreep van een half tot één uur. Dit kan onder plaatselijke verdoving, maar naar wens ook onder narcose. Na plaatsing implantaten, wordt na 12 weken uw definitieve prothese aangepast, waardoor deze ‘klikt’ op de implantaten in uw kaak.

bel voor gratis consult?
phone075-6163112

Waarom Tandarts Buitenland?

 De laagste prijs garantie!
 Behandeling in Nederland
 Uw nota komt achteraf
 Afspraken in de avonduren
 BIG-geregistreerd

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH