Tandartsbehandeling: in Hongarije of Nederland?

Steeds meer Nederlanders zoeken medische hulp in het buitenland. Hongarije is een populaire bestemming. Behandelingen zijn namelijk veel goedkoper en hebben kortere wachtlijsten dan in Nederland. Het medisch toerisme trekt dus aan, maar wat levert het op?

De voordelen van een tandartsbehandeling in Hongarije

Regelmatig kiezen mensen voor een behandeling in het buitenland. Volgens het Centraal Bureau voor Statistiek van Hongarije (KSH) hebben 440.000 mensen het land bezocht voor tand toerisme. 

Het grootste voordeel van een behandeling in Hongarije is dat de prijzen erg laag liggen in vergelijking tot de Nederlandse behandel prijzen. In Nederland zou de behandeling gemakkelijk 9000 euro kosten, terwijl in Hongarije dit slechts 2700 euro kost. Ook vliegtickets en verblijf naar Hongarije zij veel goedkoper, dat maakt het totaalpakket erg aantrekkelijk. Bovendien kan je de reis combineren met een vakantie. Toch blijft het een flinke uitgave die niet vergoed wordt. Wij van Tandarts Buitenland zitten tussen deze prijs waardoor u geen lange reis hoeft te maken maar bij ons in Zaandam terecht kan. Wij bieden de juiste kwaliteit voor het eindresultaat dat u graag ziet. 

Risico’s van een bezoek aan de tandarts in het buitenland

Hoewel de prijzen van tandartsbehandelingen in Hongarije gigantisch onder het Nederlandse niveau liggen, blijken de kwaliteit en service te verschillen. Wij hebben de risico’s in je keuze voor mondzorg opgezocht.

Nederlandse tandartspraktijken behoren tot de wereldtop. In tegenstelling tot tandartsen in Nederland zijn tandartsen in het buitenland minder vaak minder goed. Laat je daarom niet verleiden door de tekst: ‘bespaar tot 70% korting op uw tandartskosten voor een nieuwe stralende lach in Boedapest’. Maar kies voor een tandarts in Nederland zoals Tandarts Buitenland. 

Een andere reden om voor een Nederlandse praktijk te kiezen is omdat in Hongarije andere standaarden gelden. Zo is het in Nederland van belang dat er op een gezond gebit wordt gewerkt. Er wordt dus geen implantaat geplaatst als er een tandvleesontsteking aanwezig is. Dit is in het buitenland anders. Verder moet het lichaam voldoende tijd krijgen om te herstellen van de behandelingen, in Hongarije gebeurt het regelmatig dat afspraken te dicht op elkaar zijn gepland. Bovendien is een ander groot probleem een taalbarrière, niet iedere arts spreekt vloeiend Engels of Holland’s en weinig Nederlanders spreken Hongaars waardoor communicatie lastig is. 

Veel risico’s voor een ‘goedkope’ behandeling. Bij Tandarts Buitenland liggen de prijzen net zoals bij veel behandelingen in Hongarije, onder de behandelkosten bij tandartspraktijken in Nederland. Bekijk de prijslijst en maak een afspraak. Wij ontmoeten u graag om samen met u een behandelplan op te stellen. 

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH