Tips wittere tanden

Tanden bleken in Zaandam

Er is niets mis met gele tanden. Sterker nog tanden hebben van nature een gele tint en dat is volkomen gezond. Toch wordt het over het algemeen als minder mooi gezien. Een stralend en wit gebit is razend populair en de vraag om bleekbehandelingen stijgt. Steeds meer mensen kiezen ervoor om hun tanden en kiezen een paar tinten witter te maken. Maar waarom verschillen tanden van kleur, hoe verloopt de behandeling en wat is het effect van bleken. 

Waarom verschillen tanden van kleur?

Voorafgaand aan een behandeling is het belangrijk om te weten waarom uw tanden verkleuren of een tintje geler zijn. Dit heeft om te beginnen te maken met de natuurlijke gebit kleur. De één heeft van nature wittere tanden dan de ander. De kleur van tanden en kiezen wordt bepaald door de dikte en de kleur van het tandbeen, waar glazuur overheen ligt, wat vrijwel transparant is. Naarmate het tandbeen dikker is zal de tand geler zijn, dit is voornamelijk genetisch bepaald. Een andere factor die meespeelt in het verkleuren van het gebit is kleurstoffen in voedingsmiddelen. hierdoor worden tanden en kiezen in de loop der tijd steeds donkerder van kleur. Ook de leeftijd speelt mee. U zult merken dat uw tanden donkerder worden naarmate u ouder wordt. Dit komt vooral omdat de vorming van tandbeen altijd ontwikkeld terwijl de glazuurlaag daarentegen dunner wordt door slijtage.

Tanden bleken in Zaandam

Omdat tanden verkleuren en bleekbehandelingen steeds meer in trek zijn, kunnen wij bij Tandarts Buitenland tanden bleken. Bij tandarts Buitenland is het mogelijk om tanden te bleken met een composiet facing in Zaandam.

De behandeling er als volgt uit: Als eerst bekijken wij welke kleur uw gebit nu heeft met de kleurenschaal. Je kunt hierbij 6 tot 8 tinten witter gaan. Als eenmaal de kleur is bepaald kan de tandarts een mondspreider plaatsen, hierbij krijg je een crème op je lippen zodat de lippen niet uitdrogen en wat watjes en een gel in je mond om je tandvlees te beschermen. Het drogen van die gel om je tandvlees te beschermen kan een beetje branderig aanvoelen. Vervolgens wordt uw tand behandeld met een etsend materiaal en hechtmateriaal om het composiet aan te brengen. De facings worden daarna uitgehard met een speciale lamp. Als laatste stap worden de composiet facings geslepen in de gewenste vorm. Na de behandeling kunt u gelijk genieten van uw nieuwe stralende gebit. Meer over de behandeling lees je hier

Hoelang gaat een Facing mee?

De facings van Tandarts Buitenland gaan in de meeste gevallen 5 tot 10 jaar en soms zelfs langer mee. Verschillende omstandigheden kunnen ervoor zorgen dat een facing breekt of niet langer aan de tand hecht. Denk aan nagelbijten of tandenknarsen. 

Een van de grootste voordelen is dat je tanden kunt bleken in Zaandam voor al €180, – per stuk inclusief een gratis consult en 5 jaar garantie. Wij u de scherpste prijzen door onze scherpe inkoop van het Duitse merk die wij aanbieden.

Maak een afspraak

Bent u geïnteresseerd in een facing? Onze tandartsen adviseren u graag over de mogelijkheden voor uw gebit. Maak een afspraak voor tanden bleken in Zaandam en profiteer van een geheel vrijblijvend intake gesprek.

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH