Narcose Tandarts

Voor- en nadelen narcose tandarts

Heeft u een ingrijpende of spannende afspraak bij de tandarts staan? Dan kunt u overwegen om de tijdens de behandeling onder narcose te gaan. Je krijgt dan niets mee van wat er gebeurd. Dit is gelijk een van de grootste voordelen van een narcose bij de tandarts. U voelt geen pijn en krijgt niks mee van de behandeling. Maar wanneer u erover nadenkt om onder narcose te gaan is het ook goed om de nadelen op een rijtje te zetten bij uw overweging. Wij helpen u hier graag bij en zetten daarom alle voor- en nadelen op een rij. 

De voordelen van een narcose

Een narcose bij de tandarts wordt over het algemeen vaak gekozen door mensen met een angst voor de tandarts. Doordat deze behandelingen onder narcose worden uitgevoerd, merkt u niks van de behandeling. U gebit krijgt op deze manier de zorg die het nodig heeft, maar u krijgt er niets van mee. Dit is voor vele mensen de reden om voor een narcose te kiezen. Vaak wordt u na de behandeling in een rolstoel naar de uitslaapkamer gebracht. 

Een ander voordeel aan een narcose bij de tandarts is dat wij ons volledig kunnen concentreren om uw behandeling. Onze anesthesiologen en assistenten houden zich bezig met de vitale functies, zoals ademhaling, bloeddruk en hartslag. U bent dus in goede handen. 

Narcose tandarts

De nadelen van een narcose

Het is ten eerste goed om te weten dat niet iedere patiënt hetzelfde reageert op de narcose. De ene persoon heeft meer medicatie nodig om buiten bewustzijn te raken dan de ander. Indien er teveel medicatie wordt toegediend kan dit ademhalingsproblemen en bloeddrukproblemen veroorzaken. Het is daarom belangrijk dat er altijd een gecertificeerde anesthesist aanwezig is. Daarnaast kan er bij het uitwerken van de narcose misselijkheid optreden.

Een behandeling onder narcose

Of u wel of niet een behandeling onder narcose ondergaat is natuurlijk geheel uw eigen keuze. Wij kunnen u uiteraard wel adviseren in deze keuze en zullen uw behandeling zo zorgvuldig mogelijk uitvoeren. De redenen waarom onze patiënten kiezen voor volledige narcose is verschillend. Sommige hebben angst voor een behandeling of willen er zeker van zijn dat zij geen pijn ervaren. Wat de reden ook is, wij staan voor u klaar. 

Tandarts Zaandam staat voor u klaar

Wilt u graag onder narcose behandeld worden? Dan staan wij uiteraard voor u klaar. Om uzelf zo goed mogelijk voor te bereiden is het goed om te weten dat u voor de behandeling niet gegeten of gedronken mag hebben. Daarnaast moet u er rekening mee houden dat u niet alleen naar huis kunt rijden. Wilt u meer informatie ontvangen of heeft u nog specifieke vragen? Neem dan gerust contact met ons op, onze specialisten staan voor u klaar.

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH