implantaat verwijderen

Voor- en nadelen van implantaten

Wilt u een tand laten vervangen door een implantaat, maar wilt u eerst meer weten over de voor- en nadelen van implantaten? Dan bent u bij Tandarts Buitenland aan het juiste adres. In deze blog zetten we alle voor- en nadelen voor u op een rij, zodat u precies weet waar u aan toe bent voordat u een keuze maakt over het laten zetten van implantaten. 

Wilt u meer weten over de voor- en nadelen van implantaten? Lees dan snel verder of contact ons vrijblijvend voor meer informatie. Onze tandartsen staan voor u klaar en helpen u graag. Het is daarnaast mogelijk om bij ons een gratis intake afspraak te maken, zodat wij u een passend advies kunnen geven over het zetten van implantaten. 

Wat zijn implantaten?

Implantaten kunnen ook wel gezien worden als ‘kunstwortels ter vervanging van uw natuurlijke wortels. Ze hechten zich aan het kaakbot op dezelfde manier als een natuurlijke wortel. U voelt een implantaat niet zitten en is ook niet zichtbaar. Na een genezingsperiode tussen de 8 en 12 weken zal op de implantaat een kroon worden geplaatst die uw tand of kiest vervangt.  Hierna kan de kroon zoals alle andere tanden worden belast. U zal het verschil tussen uw natuurlijke tand of kies en de implantaatkroon nauwelijks merken. 

De voordelen van implantaten

Wanneer u kiest voor implantaten zal u zowel te maken krijgen met voor- en nadelen. Wij zetten deze voor u op een rij zodat u een goede keuze kunt maken. Bekijk hieronder alle voordelen. 

 • U kunt weer zonder problemen eten
 • Lachen en praten gaat weer zorgeloos
 • uw nieuwe tanden worden stevig op de implantaten gevestigd
 • Het bot slinkt niet op nauwelijks, waar de implantaten zijn aangebracht
 • Vaste tanden d.m.v. implantaten geven meer zelfvertrouwen
 • Het is een betrouwbare en veilige behandelmethode
 • Uw gezonde gebitselementen zullen niet worden aangetast
 • De dagelijkse verzorging vereist niet veel aandacht 

De nadelen van implantaten

Naast de vele voordelen kent het laten zetten van implantaten ook een aantal nadelen. Wij noemen ze hieronder voor u.

 • Wanneer u bepaalde medicijnen gebruikt kan de ingroei van een implantaat in het kaakbot worden vertraagd. 
 • Een implantaat heeft altijd tijd nodig om zich te genezen in het kaakbot. Dit kan 8 tot 12 weken duren. 
 • Een implantaat behandeling is kostbaar en wordt niet altijd vergoed. Lees hier meer over de kosten

Implantaten laten zetten door Tandarts Buitenland

Wilt u meer informatie over het laten zetten van implantaten of bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor een behandeling bij Tandarts Buitenland? Dan staan we graag voor u klaar. Wij informeren u gratis vrijblijvend over goedkope implantaten in Nederland. Contact ons gerust voor meer informatie. 

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH