Voortand eruit? Wij bieden de oplossing

Een ongeluk zit vaak in een klein hoekje. Het kan dus zomaar gebeuren dat u bij het sporten, klussen of misschien wel tijdens het werk ongelukkig terecht komt. Wanneer dit u overkomt en u een voortand verliest zijn er een aantal dingen die u wel en juist niet moet doen. Wij geven u graag een advies en bieden u de oplossing wanneer uw voortand eruit is. Wij krijgen regelmatig te maken met voortanden die eruit of afgebroken zijn na een val of ongeluk. Er zijn verschillende oplossingen waar u voor kunt kiezen, denk bijvoorbeeld aan een brug, kroon of implantaat. Wij geven u graag een persoonlijk advies en bespreken de mogelijkheden met u. Contact ons vrijblijvend via 075-6163112, onze professionals staan voor u klaar. 

Wat moet u meteen doen?

Wanneer u getuige bent van het ongeluk of het gebeurd bij uzelf zorg er dan eerst voor dat de tand gevonden wordt. Raak de wortel van de tand niet aan en spoel de verloren tand even kort met melk en plaats hem waar mogelijk terug. Doe dit niet als het om een melktand gaat. Als het niet lukt om de tand terug te plaatsen bewaar hem dan bij voorkeur in volle melk, anders in kokoswater of groene thee. Laat het slachtoffer met de afgebroken of verloren tand op een kompres bijten ter bescherming van de mond. Neem vervolgens zo snel mogelijk contact op met een tandarts of huisarts. Zij zullen u op een professionele manier verder helpen en er alles aan doen om het gebit te herstellen. 

voortand eruit

Hoe kan de Tandarts Buitenland u helpen? 

Het is belangrijk om direct contact op te nemen met de tandarts als u voortand eruit is. Ook in het weekend of ‘s avonds kunt u terecht bij een speciale spoeddienst. Zorg er daarom voor dat u er op tijd bij bent des te groter is de kans dat de tand terug geplaatst kan worden. Als de tand binnen drie uur terug geplaatst is, is de overlevingskans van de tand bijna 100%. Wij zullen dan proberen de tand op zijn plaats te houden door deze met composiet en spalkdraad vast te maken aan de tanden ernaast. Wanneer dit niet lukt kan er ook altijd gekeken worden naar de mogelijkheden omtrent een implantaat, brug of kroon. Kom bij ons langs of contact ons vrijblijvend om alle opties te bespreken. Wij doen er alles om uw gebit te herstellen zodat u onbezorgd kunt eten, sporten of werken.

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH