Waarom kroon of brug?

Adviseert uw tandarts u om een kroon of brug te laten plaatsen dan is daar een goede reden voor. Vaak is het dan zo dat het niet meer mogelijk is om een vulling te plaatsen in de tand of kies. Of er is sprake van slecht gevormde, verkleurde of (zwaar) beschadigde tanden of kiezen. In al deze gevallen zal een tandarts u aanraden om een kroon of brug te laten plaatsen. Is de tand of kies zo ver beschadigd dat deze niet meer te redden is of ontbreekt deze helemaal dan is het aanbrengen van een implantaat de beste oplossing. Tandarts Buitenland is als kliniek voor esthetische tandheelkunde gespecialiseerd in het aanbrengen van implantaten, facings en kronen.

Wat is een kroon?

Een kroon is een kunsttand of kunstkies die als een kapje over een beschadigde tand of kies wordt geplaatst. Dit ‘kapje’ is een tandprothese van een keramiek en/of metaal die speciaal voor u gemaakt is en dus volledig aansluit op uw gebit. De kroon wordt over uw natuurlijke kroon geplakt met een sterke, cementachtige lijm. Voordat we deze in uw mond kunnen aanbrengen is het noodzakelijk dat de natuurlijke tand of kies eerst licht wordt afgeslepen. Het aanbrengen van een kroon versterkt de betreffende tand of kies waardoor deze vaak nog vele jaren meegaat.

Wat is een brug?

Als er meerdere tanden of kiezen beschadigd zijn zal de tandarts u adviseren om een brug te laten plaatsen. Bij een brug zijn meerdere kronen, minimaal 3, aan elkaar gemaakt. Om deze te kunnen bevestigen is het vaak nodig om ook enkele gezonde tanden of kiezen te slijpen. Een brug is net als een kroon verkrijgbaar in keramiek en metaal.

Het aanmeten van een kroon of brug

Voordat een kroon of brug kan worden aangebracht zal de tandarts de tand of kies waar de kroon overheen komt slijpen. Vervolgens maakt de tandarts een afdruk van de geslepen kies. Met deze afdruk maken wij voor u een kroon op maat. Om de geslepen tand of kies te beschermen krijgt u een tijdelijke of noodkroon. De tandarts vervangt deze noodkroon later door de op maat gemaakte kroon. Met een speciale lijm (cement) wordt de definitieve kroon vastgezet over de bewerkte tand of kies. Het aanmeten van een brug gebeurt op dezelfde wijze als een kroon. Het enige verschil is dat er bij een brug meerdere tanden en kiezen bewerkt en beslepen worden. Ook in het geval van een brug kan er een noodvoorziening gemaakt worden.

De kosten van een kroon of brug

De kosten van een kroon of brug zijn afhankelijk van de persoonlijke situatie en kunnen daardoor variëren. Bekijk onze tarieven hier. De kosten voor het plaatsen van een brug zijn op aanvraag. Al onze prijzen zijn inclusief verdoving, gratis consult en 5 jaar garantie. Wij maken gebruik van de nieuwste technieken en materialen. Neem nu contact op met Tandarts Buitenland voor een gratis intaktegesprek.

Mogelijk worden de kosten voor een kroon of brug gedeeltelijk vergoed door uw zorgverzekering. Dit is meestal alleen het geval als u een aanvullende (tandarts)verzekering heeft. Onze tip: voorkom verrassingen. Ga voordat u een afspraak maakt voor het laten plaatsen van een kroon of brug eerst even na bij uw zorgverzekering na welke gedeelte van deze kostbare behandeling voor eigen rekening is.

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH