immediaatprothese

Wat is een immediaatprothese? Wij leggen het aan u uit.

Het is geen eenvoudige keuze om voor een immediaatprothese te gaan. Het is uw eerste kunstgebit, waar u vaak lang over na heeft moeten denken. Omdat het behouden van eigen tanden en kiezen niet altijd mogelijk is, kan het overstappen op een kunstgebit soms een goede oplossing zijn. Een immediaatprothese is de eerste prothese die na het verwijderen van uw tanden en kiezen wordt geplaatst. Bent u benieuwd wat hier allemaal bij komt kijken of wilt u meer weten over de mogelijkheden? Tandarts Buitenland staat voor u klaar en is al jarenlang gespecialiseerd in het plaatsen van immediaatprotheses. Maak een vrijblijvende afspraak of neem contact met ons op voor meer informatie. Onze specialisten staan voor u klaar. 

Alles over uw eerst kunstgebit; de immediaatprothese

De immediaatprothese of ook wel noodprothese genoemd wordt direct na het trekken van de laatste tanden en kiezen geplaatst. Vroeger moest iedereen die tanden lieten trekken nog maanden wachten op een kunstgebit en daarom nog zonder tanden rondlopen. Dankzij de immediaatprothese hoeft dit gelukkig niet meer. De immediaatprothese heeft daarnaast ook nog de functie als een soort pleister. Het helpt de wonden sneller te genezen. Het kaakbot heeft ongeveer 3 maanden nodig om te herstellen. In die tijd zal het kaakbot slinken en de ruimtes zullen dichtgroeien. 

immediaatprothese

Hoe werkt het zetten van een immediaatprothese?

Om het kunstgebit te maken wordt er eerst een afdruk van uw mond gemaakt. Er wordt ook gekeken naar de stand van de kaken en naar de kleur van uw tanden. Daarna wordt er bekeken of de uitgezochte tanden bij u gezicht passen en of iedereen tevreden is met het resultaat. Het kunstgebit gaat vervolgens terug naar de tandtechnicus die het gebit gaat afwerken waarna u het na 24 uur kunt ophalen. In de tussentijd zullen uw tanden getrokken worden. Dankzij de immediaatprothese hoeft u niet dagen of wekenlang zonder tanden te lopen. Als de wonden zijn genezen zal er ruimte ontstaan tussen het kunstgebit en het tandvlees. Daarom zal er iedere acht weken een afspraak worden gemaakt om hem passend te maken. 

Meer weten over een immediaatprothese? 

Wilt u meer weten over een immediaatprothese, de kosten ervan en wat de mogelijkheden zijn voor u? De specialisten van Tandarts Buitenland vertellen u hier graag meer over. Daarnaast profiteert u bij ons altijd van de beste prijs\kwaliteitsverhouding voor uw behandeling. Maak een afspraak voor een gratis consultatie of contact ons vrijblijvend voor meer informatie over een immediaatprothese. 

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH