Wat is het verschil tussen lumineers en composiet facings?

Heeft u beschadigingen aan uw tanden? Is er bijvoorbeeld een stukje afgebroken of heeft u een grote spleet tussen uw tanden? Met behulp van een facing kan dit gemakkelijk worden verholpen. Er zijn zowel lumineers en composiet facings beschikbaar. Wat het verschil precies is leggen we u uit aan de hand van dit blog. 

Wat is een facing?

Allereerst is het goed om te weten wat een facing precies is. Een facing is een soort schild dat om de tand heen geplaatst wordt om beschadigingen aan de tanden en kiezen op te vullen. Daarnaast is het ook mogelijk om met behulp van een facing verkleurde tanden er weer stralend wit uit te laten zien. Facings voelen heel erg natuurlijk aan. Het lijkt en voelt net alsof het uw eigen tanden zijn. De kwaliteit van het gebit zal verbeteren en u kunt nu weer voluit lachen met een prachtig gebit! 

Wat is het verschil tussen composiet en lumineers?

Er bestaat een verschil tussen de soorten facings. Zo zijn er facings gemaakt van composiet, van porselein of lumineers facings. 

Een composiet facing

Composieten facings zijn gemaakt van een mengsel van kunststof en glasvezel. Dit materiaal is relatief goedkoop en heeft een levensduur van vier tot acht jaar. Composieten facings verkleuren wel weer sneller, ze moeten daarom ook vaker vervangen worden. De composieten facing wordt binnen één behandeling geplaatst. Een composiet facing wordt laag voor laag aangebracht waardoor deze goed bij de rest van het gebit past en dus niet heel erg zal opvallen. Het is dus een snelle en voordelige manier om weer zelfverzekerd over uw gebit te zijn! 

Een lumineer facing

Lumineers zijn gemaakt van zuiver porselein. Ze hebben een dikte van slechts 0,2mm dus het laagje dat om uw tanden heen wordt geplaatst is erg dun. Lumineers zijn een duurzame investering, want ze gaan zo’n 20 jaar mee! De lumineer beschermt uw tanden en zorgen voor een stralend wit gebit. Daarnaast biedt het laagje om uw tand ook meteen bescherming voor schade en tegen zuren vanuit voeding. Lumineers worden binnen twee behandelingen geplaatst. 

Facings bij Tandarts Buitenland

Wij maken facings van duurzame, sterke materialen van hoge kwaliteit. Hiermee kunnen we de voordeligste prijs voor u garanderen. Bij ons kunt u kost een behandeling voor het aanbrengen van Lumineers €180,- per stuk. Hierbij zit inbegrepen: een gratis consult, de facing en een verdoving tijdens het plaatsen. Tijdens de behandeling maken we eerst een afdruk van uw gebit. Met behulp van deze afdruk maken we uw facings. Hierdoor past hij dus perfect om uw tand en zal hij minder opvallen in uw gebit. Voor het plaatsen van de facing is slijpen overbodig. U kunt dus op een meer ontspannen manier in de stoel komen liggen. Waar u bij ons ook nog eens van profiteert is 5 jaar garantie op uw facing.   

Wilt u graag een facing laten plaatsen? Neem contact met ons op en maak direct een afspraak! Wij adviseren u tijdens het eerste consult graag over wat voor soort facing het beste bij uw gebit past. 

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH